1998-2021

1998-2021 23 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ 23 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ..



"ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΕΧΝΗΤΟ ΥΦΑΛΟ-ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΑΡΚΑ"



Ο Σύλλογος μας πραγματοποίησε την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, ανοικτή συζήτηση με τους Προέδρους και τα μέλη των Επαγγελματικών Συλλόγων Αλιέων μας καθώς επίσης και με πολίτες της ευρύτερης περιοχής μας. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ιτέας με θέμα την δημιουργία «Τεχνητού Υφάλου» και Προστατευόμενων περιοχών Κατάδυσης «Θαλάσσια Πάρκα» στην περιοχή του Κορινθιακού κόλπου.
     Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και όλοι οι παρευρισκόμενοι τάχθηκαν υπέρ της προστασίας του θαλασσίου οικοσυστήματος έστω και με αυτόν τον τρόπο. Θεωρούμε επιτυχία το γεγονός ότι οι όποιες ενστάσεις και επιφυλάξεις των παρευρισκομένων  "εξανεμίστηκαν", αφού δόθηκαν περαιτέρω εξηγήσεις, ως προς την αναγκαιότητα κατασκευής και δημιουργίας Τεχνητών Υφάλων και Θαλάσσιων πάρκων στην περιοχή μας.
     Οι υπογραφές από τους παρευρισκόμενους Προέδρους, καθώς επίσης και από εκπροσώπους φορέων της περιοχής μας θα αποσταλούν και θα συζητηθούν με τον κ. Νομάρχη Φωκίδας.
     Από την πλευρά μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την δημοκρατική διαδικασία και με την βοήθεια τους θα προχωρήσει ένα έργο, το οποίο εκτός των θετικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων που θα έχει για την θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα, θα δημιουργήσει τουριστικό πόλο έλξης για το Νομό μας. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο κ. Παπαλάϊο Αριστείδη και Αντιδήμαρχο κ. Σαρανταένα Νικόλαο για την παραχώρηση και φιλοξενία τους στο Δημαρχιακό κατάστημα.

                                           Για το Δ.Σ

           Ο   Αντιπρόεδρος                               Ο  Πρόεδρος
         Τάσος Δροσόπουλος                       Νίκος Σταντζούρης

 e-mail:  krissaiosa@gmail.com 



Δεν υπάρχουν σχόλια: