1998-2021

1998-2021 23 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ 23 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ..



Εισαγωγή στην αυτόνομη κατάδυση

Τι είναι η αυτόνομη κατάδυση και γιατί πρέπει να εκπαιδευτώ γι αυτήν?
Η αυτόνομη κατάδυση είναι μια δραστηριότητα που μας επιτρέπει να κινούμαστε υποβρυχίως με την ίδια άνεση όπως και στην επιφάνεια!
Χρησιμοποιώντας αναπνευστική συσκευή, μπορούμε να περιηγηθούμε κάτω απο την επιφάνεια της θάλασσας, με ασφάλεια τηρώντας μερικούς απλούς κανόνες, που γίνονται πολύ εύκολα συνήθεια!

Η εκμάθηση αυτών των κανόνων, καθώς και η σωστή χρήση του εξοπλισμού μας, η σωστή καταδυτική μας συμπεριφορά και πολλά πράγματα ακόμα, είναι ιδιαίτερα σημαντικά πράγματα για να τα αφήνουμε στην τύχη! Οπότε, ακόμα και αν δεν το επέβαλλε ο νόμος, η εκπαίδευση μας σε μια σχολή κατάδυσης είναι απολύτως απαραίτητη ώστε να μας δώσει την γνώση και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται!

Μήπως είναι επικίνδυνο?
Οποιαδήποτε δραστηριότητα δεν γίνεται με υπεύθυνο τρόπο μπορεί να είναι επικίνδυνη! Αν στην κατάδυση ακολουθούμε δυο τρία βασικά πράγματα, μπορούμε να θεωρούμε πως κάνουμε ένα απο τα ασφαλέστερα και διασκεδαστικότερα χόμπυ!! Πολλοί άνθρωποι φοβούνται την κατάδυση λόγω του ότι αναγκαζόμαστε να εξαρτόμαστε απο εξαρτήματα.
Και όμως! Δεν είναι μόνο το οτι δεν είναι καθόλου συχνό φαινόμενο οι χωρίς καμια προειδοποίηση δυσλειτουργίες του εξοπλισμού μας, είναι πως για οτιδήποτε και αν προκύψει, το "ζευγάρι" μας, ο αυτοδύτης δηλαδή με τον οποίο καταδυόμαστε μαζί και φροντίζουμε παντα να είμαστε πολύ κοντά, μπορεί να μας καλύψει με τον δικό του εξοπλισμό και να επιστρέψουμε στην επιφάνεια με απόλυτη ασφάλεια.
Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που τα καταδυτικά ατυχήματα είναι πραγματικά πολύ σπάνια σε σχέση με τους ενεργούς αυτοδύτες που καταδύονται στην Ελλάδα.

Τι χρειάζεται να έχει κάποιος για να γίνει αυτοδύτης?
Πρώτα απο όλα, όρεξη, θέληση και κέφι!
Δεν απαιτείται ούτε να έχει την φυσική κατάσταση αθλητή, ούτε υπάρχει συγκεκριμένο όριο ηλικίας, ούτε φυσικά το φύλο παίζει κανένα ρόλο.
Δεν χρειάζεται να έχει ιδιαίτερες γραμματικές γνώσεις, δεν χρειάζεται να κάνει πολύπλοκους υπολογισμούς, δεν χρειάζεται να έχει πολλά χρήματα ή να αφιερώσει ιδιαίτερα πολύ χρόνο για να μάθει να καταδύεται με ασφάλεια.

Υπάρχει όριο ηλικίας?
Ασφαλώς και δεν υπάρχει! Οι καταδύσεις απευθύνονται σε όλες σχεδόν τις ηλικίες!! H πρώτη επαφή με την αυτόνομη κατάδυση, μπορεί να γίνει απο τα μόλις οκτώ χρόνια ενός παιδιού!
 Που πρέπει να απευθυνθώ για να μάθω καταδύσεις?krissaiosdive.blogspot.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: